280 ezer forint adókedvezmény csak minket vár

280 ezer forint adókedvezmény csak minket vár

280 ezer forint adókedvezmény csak minket vár

Közeledik az év vége, így érdemes anyagi mérleget is vonni az idei évre. Legyen az évünk akár pluszban, akkor kevésbé, adódik előttünk egy lehetőség, amellyel eredményesebbé tudjuk tenni az évet. Ez pedig nem más, mint az adókedvezmény, akár 280 ezer forint értékben. Hogyan tudjuk megszerezni?

Az állam támogatja a megtakarításainkat

„Segíts magadon, az Isten is megsegít.” tartja a mondás, amit jelenleg úgy értelmezhetünk, hogy gondoskodj a jövődről, és az állam ebben besegít. Három különböző nyugdíj előtakarékosságot is választhatunk, amely után 20%-os adókedvezmény jár:

  • Önkéntes nyugdíjpénztár, évente akár 150 ezer forint
  • NYESZ, egy évben 100 ezer forint, ha 2020-ig nyugdíjba megyünk, akkor 130 ezer forint.
  • nyugdíjbiztosítás, 130 ezer forint éves szinten

Így néznek ki az egyes értékhatárok, de fontos tudnunk, hogy a törvény szerint egy évben egy személy maximum 280 ezer forintot tud visszaigényelni az adójából, pontosabban a SZJA-ból (a bruttó bérünk 15%-a) Mit kell tenni az adójóváírásért?

Nagyon oda kell figyelnünk!

Az első feladatunk amilyen egyszerűnek tűnik, annyira nehéz. Meg kell találnunk az ideális nyugdíj megtakarítás(oka)t. Egy személyre szabott összehasonlítás messze nem sétagalopp, és mivel hosszú távra tervezünk egyből érdemes jól választani, hiszen egyes szerződések között akár több millió forintos eltérés is kialakulhat. Nekünk a NoRisk munkatársainak elsődleges feladatunk, hogy ebben segítsük Önt, és az ideális megoldást tudja választani. Éppen ezért lépjen velünk kapcsolatba, hogy ez a bizonyos első lépés sikeres legyen!

A második feladatunk, hogy ne felejtsük el az adóbevallásunkban jelezni, hogy visszaigényeljük a minket megillető összeget. Szomorú statisztika, hogy azon emberek közül, akik nyugdíjbiztosítást kötöttek, 40%-uk nem él ezzel a lehetőséggel, és az államnál hagyja az adóvisszatérítést. Természetesen mi itt sem engedjük el az Ön kezét, és küldünk majd Önnek erről értesítőt, sőt azt is megmutatjuk, hogyan kell majd kitölteni az adóbevallásban az ide vonatkozó részt.

Sok pénzről beszélünk, cselekedjünk!

Gondoljon bele abba, hogy minden befizetett 1.000 forintja után 1.200 forint kezd nyereséget termelni a nyugdíjalapjában. Egy havi 20 ezer forintos nyugdíjbiztosítás esetén 20 éves távon ez 960 ezer forint pluszt jelent, és az extra hozamokat még ebbe bele se számoltuk. Keressen fel minket, és engedje meg, hogy segítsünk Önnek! Mi pedig minden tudásunkkal és tapasztalatunkkal azon leszünk, hogy Ön egy legyen azok közül akiknek a nyugdíjas évek anyagi biztonságban teljenek.

3 hozzászólás