Az év végi pénzügyi naplóm

Az év végi pénzügyi naplóm

Az év végi pénzügyi naplóm

Ahogy véget ért a nyár és a nyaralás, máris új feladatokkal kell szembenézni. Sokunkat érintett az iskolakezdés is, ami szintén jelenthet anyagi kihívást, de ez még csak a kezdet. Általában a pénzügyi életünk is ilyenkor bolydul fel. Nézzük is meg, egy pénzügyileg tudatos ügyfél mi mindenre figyel ebben az időszakban! Kezdjük novemberben, ilyenkor még van időnk mindent szépen elrendezni, és ezzel nyereséget szerezni.

November 17.

Egy érdekes cikket találtam ma az interneten. Olyan statisztikákra épült, amelyek azt mutatják meg, hogy az emberek mennyi pénzt tudnak megspórolni, hogyha felügyelik a meglévő szerződéseiket.

Ekkor jutott eszembe, hogy a legtöbb emberhez hasonlóan, nekem is év végén fordul az autómhoz kapcsolódó kötelezőbiztosítás. Éppen ezért a tanácsadómmal gyorsan készíttetek is egy számítást, hogy az új tarifák alapján hova érdemes kötnöm a biztosításomat.

Megjegyzés: Akadnak olyanok is, akiknek nem év végén fordul a KGFB szerződése, ezért mindenkinek figyelni kell az időpontra. Ne feledjük 30 nappal a forduló előtt van időnk esetlegesen felmondani a jelenlegi szerződést.

November 25.

Nagyon örülök. Mivel balesetmentesen autóztam a bonus-malus besorolásom megint jobb lett, ezért olcsóbb lett az új biztosításom. Jó érzés, hogy így pénzt tudtam megspórolni. Sőt, miután a tanácsadómmal mindent megbeszéltünk, hallottam tőle egy jó ötletet. Nézzük meg a lakásbiztosításomat is. Ugyanazok a szabályok vonatkoznak ide is, mint az autók biztosításánál, vagyis évente egyszer tudok váltani, és 30 nappal a forduló előtt le kell mondani, ha váltani szeretnék.. Ráadásul a lakásbiztosítást 5 éve csak fizetem, és senki nem nézte meg azóta. Hátha itt is tudunk spórolni.

December 3.

Hihetetlen, a lakásbiztosításom a folyamatos éves emelkedés miatt olyan magas volt, hogy most majdnem a felét kell rá fizetnem. Megint megérte, hogy szakértők kezébe került az ügy, és ismét nyertem egy kis pénzt, ami jó lesz a karácsonyi ajándékokra. Fontos, mert már erről is beszélgettem a tanácsadómmal, és érdekes dolgokat tudtam meg a hitelkártyáról, meg az akciós 0%-os hitelekről. Mindig el kell olvasni a „kisbetűs” részeket is, mert eléggé félreérthető. Egy szó, mint száz a karácsonyi ajándékot nem hitelből, vagy hitelkeretből kell venni. Más dolgokra is érdemes gondolni.

December 11.

A rengeteg elolvasott pénzügyi cikk elérte nálam is a hatását az adókedvezményekkel kapcsolatban. Azt már tudom, hogy az állami nyugdíjam nem lesz elegendő ahhoz, hogy megéljek. Így evidens, hogy félre kell tennem nyugdíjra. Ráadásul választhatok akár önkéntes nyugdíjpénztárt, vagy NYESZ számlát, vagy nyugdíjbiztosítást is. Mindegyikre az adott évben befizetett pénz 20%-át megkaphatom adókedvezményként. Vagyis az idén december 31-ig befizetett pénzeim után megkapom a 20%-ot, amint beadtam az adóbevallásomat (pontosan 30 napra rá). De melyiket válasszam? Ahogy hallom elég jelentős eltérések akadnak közöttük. Hívom is a tanácsadómat.

Pénzügyileg abszolút sűrű ez az időszak, de megéri odafigyelni, pláne ha szakemberek segítenek, hiszen rengeteg pénz bukhatok, vagy ha okosan csinálom, akkor nyerhetek. Én pedig nyerni szeretek.

Az Ön naplója is hasonlít erre? Amennyiben szeretne jelentős anyagi előnyökhöz jutni, akkor keresse fel munkatársainkat bizalommal! Olyan precíz, és pontos válaszokat fog kapni minden kérdésére, amelyeket máskor és máshol nem kapott meg. Csak nyerhet velünk.

1Comment