Cafeteriából hatékony nyugdíj megtakarítás

Cafeteriából hatékony nyugdíj megtakarítás

Cafeteriából hatékony nyugdíj megtakarítás

Elfogadták a jövő évre vonatkozó cafeteria változásokat, és számos érdekes dolgot találtunk benne. Sokan legyintenek erre a „bér melletti juttatásra”, pedig egy kicsi odafigyeléssel, olyan nyereséget érhetünk el, amelyre csak kevesen gondolnak. Nézzük is meg, hogy milyen kincseket találunk magunknak a saját cafeteriánkban!

A kézen fekvő megoldás:

Sokan sajnos csak legyintünk, amikor év elején választhatunk a listából, hogy milyen elemeket válasszunk. Automatikusan behúzzuk, hogy üdülés, kajajegy, és esetleg önkéntes nyugdíjpénztár. Ezzel nem feltétlenül van baj, hiszen a családi nyaralásra megfelelő tőke jöhet össze, viszont nyugdíj szempontból nem optimális.

Senkit nem akarunk eltántorítani attól, hogy önkéntes nyugdíjpénztári befizetés kérjen a cégétől, de van egy-két fontos tudnivaló. A legfontosabb mindezek közül az, hogy ha a cégünk utalja a rendszeres díjakat (nem mi), akkor nem jár rá a 20%-os évente akár 150 ezer forintos adókedvezmény. Márpedig ez a végelszámolásnál sokat számíthat. Hogyan segíthetünk ezen?

Nézzük meg, mit kezdhetünk az újdonsággal!

Egy eddigiektől eltérő új elemmel bővült a választható elemek sora, mégpedig a diákhitel törlesztésének támogatása. Magyarul a munkáltató tudja törleszteni a vélhetően nem rég végzett dolgozója diákhitelét. A maximálisan adható támogatás nagysága a minimálbér 20%-a, azaz 27.600 forint.

Határozottam azt javasoljuk, hogy akinek van diákhitele, az ezt a tételt válassza, több szempontból is.

Amiért ezt kell választani:

A diákhitelt így is-úgyis vissza kell fizetni, akkor miért ne a munkáltatónk tegye, hiszen azért tanultunk, hogy minél jobb melónk legyen. Éppen ezért ez az új elem nagyszerű ötlet.

A másik fele pedig, hogy nem nekünk kell havonta utalni a törlesztőt, így felszabadul akár havi 27. 600 forintunk is. Ezt pedig tudjuk olyan helyekre forgatni, ahol extra nyereséget hoz számunkra.

A nyugdíjat szem előtt tartva, ha mi indítunk egy önkéntes nyugdíjpénztárt, vagy egy nyugdíjbiztosítást, esetleg NYESZ számlát, akkor plusz 20% adójóváírást kapunk. Ami havi 27.600 forint esetén évente 66.240 forint.

Arról már nem is beszélve, hogy mivel ez a pénzt a megtakarításunkba kerül, ezért további extra forintokat (hozamot) írhatunk mellé. Ugye egyetért Ön is, hogy ezt a lehetőséget kár kihagyni?

Gondoljuk át a cafeteria keretünket!

Ebben a rövid cikkben megnéztük, hogyan tudjuk megtalálni a cafeteria keretünkben rejlő extra pénzt. Egyetlen extra forintot sem kellett pluszban elköltenünk, mégis éves szinten majdnem 70 ezer forintot nyertünk. Ilyen ötletekkel, és stratégiákkal tudjuk mi a NoRisk munkatársai segíteni Önt. Ne habozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot! Mivel mi Önért dolgozunk, nem pedig Önnel, ezért anyagilag biztosan megéri Önnek egy kötöttségek nélküli, ingyenes tanácsadás.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.