Fendrik Zsuzsanna: A fiatalos pénzügyek hatalma

Fendrik Zsuzsanna: A fiatalos pénzügyek hatalma

Fendrik Zsuzsanna: A fiatalos pénzügyek hatalma

Szeretettel köszöntöm a kedves honlap-látogatókat!

Szeretnék gyorsan bemutatkozni, Fendrik Zsuzsanna vagyok. Az idei évet nagyon különlegesre tervezem életem minden színterén. Munkavonalon maradva ez azt jelenti számomra, hogy az eddig kevésbé használt, informatikával kapcsolatos dolgokkal is jobb barátságban leszek. 🙂 Ennek első lépése, hogy aktivizálom magam a legismertebb közösségi oldalon is, illetve cikkek formájában is megtalálhatóak lesznek a gondolataim.

Azok a gondolatok, amelyek elsősorban a fiatalok életkezdése, és ennek támogatása körül járnak. Tisztán emlékszem milyen megoldandó feladataim voltak akkor (nem problémák), és hogy mit csináltam jól, illetve kevésbé. Térjünk is a lényegre, legyünk hatékonyak, ahogy a pénzügyekben kifizetődő:

Mi mindenre érdemes figyelni:

Teljesen természetes, hogy húszas éveinkben elkezdjük felfedezni az életet. Végre van saját pénzünk, ismerkedünk, bulizunk, kipróbálunk új dolgokat.. Indul az ÉLET… Korábban a zsebpénzt osztottuk be, most vajon tényleg nagy nehézséget jelentene, ha a saját keresetünkkel is kicsit okosan bánnánk? Ugye, hogy nem? Sőt, a mai világban annyi mindenre kell már ilyenkor is figyelni (ezt a saját gyermekemnél is látom), megmutatom, hogyan csináljuk egyszerűen.

Mindannyiunk fejében ott van, hogy szeretnénk minél hamarabb lakást szerezni, már gondolunk a családalapításra, és mindenki mindig a nyugdíjjal piszkál, hogy már most foglalkozzunk vele. Ezek bármennyire is furán hangzanak, csak részletkérdések. Első körben más a fontos:

Fizessük ki magunkat!

Az egyik legjobb tanács, amit kaptam kipróbáltam, és működik az pont ez a gondolat. Még a csekkek, még a lakhatás előtt, tegyünk félre egy külön helyre, utaljuk el egy alszámlára azt az összeget, amelyet saját magunkra, a saját jövőnkre szánunk. Lehet ez 5 ezer forint is az elején vagy 50 ezer, vagy amennyit gondolunk. A mi döntésünk. És utána a többi pénzből lesz a megélhetés, a szórakozás. Működik. Ezzel a trükkel megtaláljuk a keresetünkben a rejtett tartalékokat. Velem tartasz? Kipróbálod?

Azt is megmutatom, hogy miért nem is éri meg nagyon várni vele….

„Az idő pénz”

Ezt a mondás sokan hallottuk már, egy kicsit érdemes azonban csavarni rajta. Az idő a mi pénzünk, ha időben cselekedtünk, egyébként csak elveszett pénz… Mutatom számokkal is:

Tegyük fel, hogy havi szinten X összeget félreteszünk (első oszlop). Legjobb esetben már most, de vizsgáljuk meg, hogy mennyire más pénzünk lesz, ha később cselekszünk!

Fendrik Zsuzsanna: A fiatalos pénzügyek hatalma

Fendrik Zsuzsanna: A fiatalos pénzügyek hatalma

A számok nem hazudnak. Egy sima egyszerű megtakarítással számoltam, amely éves szinten 4% hozamot ér el. Rengeteget tudnék beszélni erről a táblázatról, és ezekről a számokról, de ezt majd inkább személyesen. 🙂

Ami a legszembetűnőbb, hogy ha 20 évig félreteszünk havi 10 ezer forintot, akkor 3.006.564 forintunk lesz, míg ha 10 évig havi 20 ezret, akkor 2.358.193 forint. A kettő között majdnem 700 ezer forint a különbség. Az idei nagy küldetésem, hogy ezt a pénzt ne elveszítsed, hanem nyerd meg!

Legyen szó akár nyugdíjról, gyermekek jövőjéről, lakásról, autóról a lényeg ugyanaz. Ez a 700 ezer forint a Te zsebedbe kerüljön.

Ha ebben egyet tudunk érteni, akkor egymást keressük.

Nem is szaporítom a szót, keress fel bátran, és egy személyes találkozó alkalmával megtaláljuk ezt a pénzt, és teszünk róla, hogy anyagilag minél jobban járj.

Várom a hívásodat, jelentkezésedet:

Fendrik Zsuzsanna

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.