Kovács Györgyi: Mit csinál a pénzügyi tanácsadó?

Kovács Györgyi: Mit csinál egy pénzügyi tanácsadó?

Kovács Györgyi: Mit csinál a pénzügyi tanácsadó?

Már a pénzügyi tanácsadó fogalmát is nehéz pontosan definiálni, hát még azt, hogy mit is csinál pontosan. Ez a bizonytalanság arra inspirált engem, hogy tisztába tegyem a tényeket, és leírjam mivel is foglalkozik egy igazi pénzügyi tanácsadó, és mit várhatunk el tőle.

A pénzügyi tanácsadó elsődleges feladata

Kevés ember van Magyarországon, aki valamilyen formában ne találkozott volna pénzügyi tanácsadóval. A köztudatban minden olyan ember, aki pénzügyi terméket értékesít tanácsadóként van elkönyvelve, pedig ez korántsem igaz.

A biztosítási ügynökök elsősorban megtakarításos életbiztosítást értékesítenek Önnek, amivel önmagában semmi baj nincsen, hiszen számos esetben ez a legjobb megoldás, de szélesebb körben nem tudnak segíteni.

Akadnak olyan pénzügyi tanácsadók is, akik csak ritkán javasolnak Önnek konkrét pénzügyi konstrukciót, viszont előre pénzt kérnek a tanácsaikért (20-30 ezer forint értékben).

A pénzügyi tanácsadás valahol a kettő között keresendő, hiszen egy másfél órás tanácsadástól még nem tettük rendbe a pénzügyeinket, nem találtuk meg a számunkra megfelelő befektetéseket, életbiztosításokat, vagy pénztári szolgáltatásokat. Egyedi és innovatív ötletekkel segítsen!

Amilyen szolgáltatás elvárható

Egy pénzügyi tanácsadótól jogosan várhatunk el egy ún. szervízszolgáltatást is, vagyis ne csak addig halljunk felőle, amíg ki nem fizettük, vagy meg nem kötöttük vele a szerződést.

Akadhatnak adminisztratív problémák, felmerülhetnek újabb kérdések, amelyek esetén jogosan várunk el segítséget, de sajnos a gyakorlatban kevés olyan cég van, aki erre tényleg ad is.

Ezen elvárásainkat egyedi tanácsadóként nem is biztos, hogy el lehet látni, itt jönnek képbe a pénzügyi tanácsadók mögötti cégek, amelyek ezt a terhet nem a tanácsara terhelik, hanem hírlevelekkel, call centerrel segítik, és ellátják az igényeinket.

Szintén a rendszeres kapcsolattartás egyik fontos eleme, hogyha bármi nagyobb horderejű változás áll be a pénzpiacon, akkor arról tájékoztatást adjon számunkra, hiszen azért (is) van szükségünk pénzügyi tanácsadóra, mert ez nem a mi szakterületünk.

Fontos az is, hogy ne csak egy konstrukciót toljon elénk, hanem adjon egy összehasonlítást, kalkulációt, ami miatt javasolja nekünk ezt a megoldást. A XXI. században már a szép szavak kevesek, ide száraz tények is kellenek, pláne ha pénzről van szó.

Válogassa meg, hogy kivel konzultál!

Ahogy a világ, úgy a pénz világa is felgyorsult, és ehhez nekünk is igazodni kell. Egy pénzügyileg felelősen gondolkozó embernek szüksége van megfelelő megtakarításokra, és egyéb szolgáltatásokra is, mint egy kockázati életbiztosítás, egy megfelelő bankszámla, és még lehetne sorolni. Ezekben csak egy jól felkészült, és hiteles ember tud nekünk segíteni. Keressen fel engem, és garantáltan olyan pénzügyi tanácsadóval fog találkozni, akivel nem csak elégedett lesz, de büszkén fogja továbbajánlani a legkedvesebb ismerőseinek is!

Kovács Györgyi

NoRisk kiemelt tanácsadó

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.