Kovács Viktor: A balesetbiztosítás az első lépés

Kovács Viktor

Kovács Viktor: A balesetbiztosítás az első lépés

Nagyon sokat gondolkoztam, hogy megírjam-e ezt a cikket vagy sem. Végül a kollégáim meggyőztek róla, hogy a mondandómnak helye van az oldalon. Ezúttal nem nyugdíjról, vagy megtakarításról fogok beszélni, hanem egy másik nagyon fontos szerződésről, a balesetbiztosításról.

Biztos abból is adódik a „rajongásom” a balesetbiztosítások felé, mert egy ízig-vérig sportoló családba születtem, és az én életemben is jelentős szerepet játszik a sport.

Innen egyenes út vezet sajnos a sérülésekhez is. Sokan mondják, hogy a sport egészséges. Ez így is van, de a versenysport egy kicsit más kávéház. 🙂

Hitelesség

Pénzügyi tanácsadóként fontosnak tartom, hogy ne csak a megtakarításokról essen mindig szó, hiszen így a hitelességünkön is kis csorba esne. Sajnos velem is megtörtént már, hogy bizony sérülten érkeztem meg egy fontos tárgyalásra. Mondjuk így abszolút hitelesen tudtam beszélni a számomra kedves balesetbiztosításról. 🙂

Olyan kevesen ismerik pedig annyi hasznos. Gondoljunk csak bele, hogy mi is az a baleset? Szaknyelven megfogalmazva ez egy olyan előre nem látható külső hatás, amely sérülést okoz. És itt nem csak a sportra kell gondolni, hiszen sokkal több baleset történik a konyhában (!!!!), és az utakon, mint a sportpályán.

Ezek a kellemetlen események bizony gyakran hátráltatnak minket a munkavégzésben is. Mi pedig sietünk be sérülten is dolgozni, hogy ne veszítsük el a munkánkat, és amúgy is kevés pénzt kapunk, hogyha betegszabin vagyunk.

Egy jobb megoldás

Ne csináljuk így! Mutatok egy jobb lehetőséget. A balesetbiztosítást. Mit szólna hozzá, hogyha az alábbi szolgáltatásokat kaphatná meg:

  • baleseti halál 10 millió forint
  • baleseti rokkantság 10 millió forint
  • baleseti műtét 500 ezer forint
  • csonttörés 100 ezer forint
  • kórházi napi térítés 10 ezer forint

És még pár egyéb szolgáltatás is….

Ilyenkor szokott jönni a „jó, persze de sokba kerül, nem fizetek rá feleslegesen.” Ezután pedig jön a meglepetés, amikor azt válaszolom: „Elnézését kérem, azt hittem, hogy havi 3.000 forintot ez megér Önnek is…

Nem is rabolom tovább az idejét Önnek sem. Mit gondol, Önnek megér havi legfeljebb 3 ezer forintot, hogy egy baleset esetén legalább anyagi „kártérítést” kapjon? Ha igen, akkor keressen fel! Én segítek.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.