Kovács Viktor: A nyugdíj megtakarítás ökölszabálya

Kovács Viktor

Kovács Viktor: A nyugdíj megtakarítás ökölszabálya

Boldog új évet kívánok mindenkinek. Továbbá azt, hogy 2018-ba hozzuk át a tavalyi jó szokásainkat, és javítsunk azon, amin javítani kell. Én magam is ezen vagyok, és ennek első jeleként minden eddiginél hatékonyabban segítek egy komoly probléma megoldásában. Ez a probléma a nyugdíj, és az elvesztegetett idő.

Gyorsan a lényegre térve:

 

Húszas éveinkben tegyünk félre havi 20 ezer forintot, 30 évesen 30 ezret, 40 évesen 40 ezret, 50 éves korban pedig meglepő módon 50 ezret. Ez az ötlet, nézzük, hogy mi lesz belőle!

Kiválasztottam a piacon elérhető nyugdíjbiztosítások közül egy olyat, amelyet jó szívvel szoktam ajánlani egy gondos összehasonlítás után. Jó alapkezelés, korrekt TKM értékek, ügyfélbarát felhasználói felületek, mi kell még? Azt fogom most megmutatni, hogy 65 éves korunkig (ami a hivatalos nyugdíjkorhatár), mekkora nyugdíjvagyont tudunk összegyűjteni az ökölszabály betartásával. Mindemellett lesz még egy hasznos tanulsága is.

Nyugdíj megtakarítás ökölszabály

Nyugdíj megtakarítás ökölszabály

Fontos elmondanom, hogy a táblázat csak tájékoztató jellegű, ahol a számításaim alatt minden felmerülő költséget levontam, és évente 5%-os hozamot feltételeztem.

Értelmezzük a táblázatot!

 

Ha a 20-as éveinkben havi 20 ezer forintot teszünk félre, akkor majdnem 54 millió forintot gyűjthetünk össze. Valljuk meg, ebből azért el tudnánk éldegélni. A másik véglet, hogy 50 éves korunktól havi 50 ezer forintot fordítunk nyugdíj célra. Ekkor 15,2 millió forintra számíthatunk.

Persze ez sem kevés, arra mindenképpen jó, hogy kiegészítsük vele az állami nyugdíjunkat, és ne kelljen szűkölködnünk.

A számok azonban nem hazudnak. Az ökölszabály működőképes, hiszen ki ne örülne plusz minimum 15 millió forint nyugdíjnak? Nincs olyan ember.

Mindemellett látszik, hogy hiába teszünk félre sokkal több pénzt kevesebb ideig, a nyugdíj megtakarítás legfontosabb tényezője az idő. Ha él a nyugdíj előtakarékosságunk, akkor nagyon dolgozik nekünk, ha még nem akkor majd most elindítjuk.

Vegye fel velem a kapcsolatot!

 

Amit eddig leírtam az egy általános szabály. Ahhoz, hogy ez a gyakorlatban is működjön, szükség van arra, hogy felkeressen! Amint megismertem az Ön egyedi elvárásait, céljait, konkrétan tudom majd segíteni, hogy ezek megvalósuljanak.

Várom a megkeresését itt a honlapunkon, vagy a facebook oldalunkon!

Felebaráti szeretettel:

Kovács Viktor

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.