Lakásbiztosítás

A lakásbiztosítások alapvető célja, hogy egyik legértékesebb vagyontárgyunknak, az ingatlanunknak, és a benne található tárgyak, berendezések pénzügyi védelmét szolgálja., Legtöbb esetben természeti ,betörési és felelősségi  kockázatok ellen. A hazai piac szereplői széles körben kínálnak lakásbiztosítást, akár speciális igényekre is (műtárgyak, kerti vagyontárgyak, napkollektorok stb…).  Egyik legfontosabb tényező a biztosítandó vagyontárgyak értékének helyes meghatározása, a másik pedig a rendszeresen (legalább kétévente) történő aktualizálása. Gyakran hallani, hogy a biztosító nem fizetett rendesen, meg sem éri biztosítást fizetni. A hibát (*) sokkal nagyobb arányban az ügyfelek követik el még szerződéskötésnél. Kár esetén (például: tűz) nem csupán az elektronikus berendezéseink, bútoraink jelenthetnek nagy anyagi veszteséget, hanem ruházatunk pótlása is jelentős összegekbe kerülhet! Egy négytagú családnál a ruházat újra beszerzése magában jelenthet 2-4 millió forintot.

A lakásbiztosítások mára jóval többet képesek nyújtani az alapvető kockázatok elleni védekezésnél. Akár alapszinten működő családi védelmi rendszerként is funkcionálhatnak. Alapfunkciói mellett életbiztosítási, balesetbiztosítási, egészségbiztosítási, jogvédelmi, garanciabiztosítási, kisállat, utasbiztosítás, adatmentés és munkanélküliség kockázatára is nyújthat alapszinten megoldást!

(*) Leggyakoribb hiba, hogy „alulbiztosítjuk” vagyonunkat, mivel a biztosító ebben az esetben a biztosítási összeg arányában térít (pro ráta térítés). Egy egyszerű példával élve, ha a házunkban 10.000.000 forint érték van, ami 5.000.000 forintra van biztosítva (természetesen ezen összeg után fizetjük a díjat is), akkor 1.000.000 forint kár esetén a biztosító csak 500.000 forintot fizet (és ha van, még levonja az önrészt is).

Tarifálónk nagy biztonsággal segít eligazodni Önnek az ajánlatok között, de szakértőink segítségével sok éves tapasztalatunkból is profitálhat!

Segítséget kérek!