Molnár Anikó A lakásbiztosítás művészet

Molnár Anikó A lakásbiztosítás művészet

A lakásbiztosítás egy rendkívül érdekes szerződés. Szinte mindenkinek van. De az biztos, hogy mindenkinek kellene, hogy legyen. Most megmutatom, hogy milyen fontos, és milyen érdekes is ez a pénzügyi szerződés.

Nem csak a hitel miatt

Sokaknak azért van ilyen szerződése, mert hitelt vett fel, és a bankok kötelezték rá. De vajon miért teszi ezt a bank? Mert kell neki a garancia.

Hogyha bármilyen komoly kár keletkezik az ingatlanban, akkor a biztosító térít, ez ugye köztudott. Hogyha teljesen leégne, mondjuk egy ház, akkor a banknak nem lenne fedezete, és ha a hitelvevő nem fizet, a bank nagyot veszíthet, persze a hitelfelvevő is. De erről nincs is értelme beszélni, hiszen a biztosító fizet.

A bankért megtesszük, de a saját vagyonunkat nem védjük meg? Ilyen nincs. Legyen mindenkinek lakásbiztosítása!

Miért mondják, hogy nem fizet?

Egy egyszerű példán keresztül megmutatom, hogy ez a tévhit miért terjedhetett el. Sokan nem kérnek a szakértők segítségéből, és azt mondják, hogy maguk elintézik a lakásbiztosítást. Felmennek egy online portálra, kalkulálnak egyet, és megkötik a legkisebb díjú szerződést. Ezzel nem is lenne baj, csak azok a fránya feltételek. Erre nem szoktak gondolni az emberek. Egy példa:

A szerződés azért a legolcsóbb, mert a feltételekben szerepel, hogy abban az esetben térít betörés esetén a biztosító, hogyha van rács az ablakon. Megtörténik a baleset, és kijön a kárszakértő. Megnézi mi történhetett és írogat a papírjára. Majd később jön a levél a biztosítótól, hogy nem fizet, mert nem volt rács az ablakon, és nem teljesítette az ügyfél a szerződési feltételeket. Ki a hibás? Sajnos az ügyfél. Arról nem is beszélve, hogy kárt bejelenteni is jól kell. Erre vagyok például én.

Arról már nem is beszélve, hogy számos olyan kellemes szolgáltatás is elérhető már a lakásbiztosításokon keresztül, mint például az elfolyt víz térítése, vagy a kerti bútorokban okozott károk, vagy a graffiti.

Hogyha ár-érték arányban a legjobb szerződést keresed, akkor keress fel engem! Teljes körű kitekintés után olyan lakásbiztosításod lesz, amely biztosan térít számodra, ha szükség van rá.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.