Nagyon sokat számít az adókedvezmény visszaigénylése

Nagyon sokat számít az adókedvezmény visszaigénylése

Nagyon sokat számít az adókedvezmény visszaigénylése

Lassan már 4 éve lehet olyan megtakarításos életbiztosítást kötni nyugdíj célra, amelyre 20%-os, évente akár 130 ezer forintos adókedvezmény jár. Bár ennyit tudunk, de tapasztalatunk szerint kevés embernek jut eszébe, hogy mennyi pluszt érhet a nyugdíjbiztosításoknál az adókedvezmény. Sőt, sajnos akadnak olyanok is akik rendelkeznek nyugdíjbiztosítással de nem igénylik vissza az adójóváírást. Pedig idős korunkban kelleni fog ez az összeg.

Mennyi az a bizonyos 20%?

Ahogy beszélgetünk az ügyfeleinkkel egy érdekességre lettünk figyelmesek. Sokan úgy gondolják, hogy a 20% adókedvezmény az megegyezik 20% hozammal.

Számukra a rossz hírünk az, hogy ez csak egyetlen esetben igaz, ha 1 évre számolunk. Amennyiben utána számolunk, akkor egy 10 havi 20 ezer forintos nyugdíjbiztosítás után, 10 évig kapunk 48 ezer forintot adóvisszatérítést, vagyis összesen 480 ezret. Ez 5,96%-os hozamnak felel meg, ami még mindig impozáns.

Ezzel persze semmi baj nincsen, és azt se felejtsük el, hogy ezek a pénzek folyamatosan további hozamokat termelnek. Hogy mennyit?

Nem mindegy melyik nyugdíjbiztosításba kerül az adókedvezmény

A biztosítók teljesen természetesen teljesen máshogy értelmezik a törvényt, így a (jó esetben) visszaigényelt adókedvezményeket sem egyformán fektetik be. Itt 3 csoportot különböztethetünk meg.

Vannak, akik úgy értelmezik a jogszabályt, hogy a lehető legkisebb költségek miatt a legkevésbé kockázatos eszközalapokba fektetnek. Az alapelv itt teljesen jó, viszont ezen eszközalapok csak ritkán teljesítenek infláció felett. Így pedig nagy az esély, hogy a megkapott állami adójóváírásunk valódi vásárlói értéke folyamatosan csökken.

A legtöbben azt mondják, hogy az ügyfél által megadott alapfelosztás (amelyet a rendszeres díjra választott) szerint fektetik be az adókedvezményt. Ez alapból nem egy rossz megoldás, viszont hosszú távon magas kockázatot jelenthet, ha a lejárathoz közel nem vonjuk ki a kockázatosabb eszközalapokból.

Szerintünk itt is érdemes az aranyközépútra törekedni, és olyan megoldást választani, ahol külön erre a célra létrehozott eszközalapba fektetik a pénzt. Így nem kell vele foglalkozni, és nyereséget is termel. Ráadásul tudunk olyan megoldást is mutatni, ahol előre garantálják az infláció feletti hozamot az adókedvezményekre. Részletekért keressen minket!   

Konzultáljon velünk a magasabb nyugdíjért!

Mi nem csak az üzletkötésig vagyunk Ön mellett, például e-mailben küldünk ügyfeleinknek tájékoztató az adókedvezmény visszaigényléséről, hiszen sajnos az emberek több mint 40%-a ezt elmulasztja, pedig látja, hogy milyen nyereségről van szó. Vegye fel velünk a kapcsolatot! Biztos tudja, hogy miután megkerestük Önt, milyen hasznos, és anyagilag kifizetődő megoldásokat fog tőlünk hallani, és támogatjuk Önt folyamatosan a nyugdíjra felkészülés időszakában.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.