Őszintén a nyugdíjbiztosításokról

Őszintén a nyugdíjbiztosításról

Őszintén a nyugdíjbiztosításokról

Manapság már sajnos mindenkinek a fejében ott motoszkál, hogy valamit tenni kell, különben nyugdíjas korunkban csúnya nehézségekkel szembesülhetünk. Mégis sokan vagyunk, akik nem lépünk ez ügyben, aminek elsődleges oka a félelemben keresendő. Félelem az ismeretlentől, vagy egyes szerződésektől. Az internetnek hála szinte mindenről sok mindent lehet olvasni, de mit lehet elhinni? Tegyük tisztába együtt a nyugdíjbiztosítással kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket!

1.”Elveheti az állam a nyugdíjbiztosításban levő pénzemet?”

Nem. Ez nem magánnyugdíjpénztár. Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a magánnyugdíjpénztár a saját megtakarításuk volt. Sajnos ez nem teljesen igaz, hiszen ide a munkáltatónk utalta a bejelentett bruttó bérünk 8,5%-át. Ezt a pénzt nem terhelte adó. Éppen ezért nem is összehasonlítható egy olyan nyugdíj megtakarítással, amelyet a saját adózott pénzünkből indítunk. Ha ehhez az állam hozzányúlna, az olyan lenne, mintha a bankszámlánkról emelne le pénzt. Ilyenre viszont Magyarországon soha nem volt példa.

Megjegyzés: Még mindig van nagyjából 50 ezer ember, aki vette a fáradtságot, és elment nyilatkozni, hogy nem mond le a nyugdíjpénztári vagyonáról, és nem tér vissza a tisztán állami nyugdíjrendszerbe.

  1. „Az ügynökök azt fogják ajánlani, amelyikre a legtöbb pénzt kapják”

Ez egy rendkívül érdekes, és kényes kérdéskör. Első körben fontos tisztázni, hogy a pénzügyi tanácsadók jelenleg csak jutalékból élnek. Ezt el kell fogadni, de ha belegondol, Ön sem ingyen végzi a munkáját, akár autószerelő, akár középvezető egy multinál.

A felügyelő szervezet az MNB (Magyar Nemzeti Bank), amely nagy hangsúlyt fektet arra, hogy jelentős eltérések ne legyenek a jutalékok között, vagyis hogy ilyen problémával ne kelljen szembesülnie. Egyébként, ha tudja melyek azok a kérdések, amelyeket fel kell tennie egy üzletkötőnek, akkor Ön csakis olyan szerződést fog kötni, amely valóban megfelel az Ön igényeinek. Ha esetleg nem tudja, akkor iratkozzon fel a hírlevelünkre, és elküldjük Önnek!

  1. „Ezek a szerződések nagyon drágák”

A drága egy relatív fogalom. Van, akinek egy 10 ezer forintos vásárlási utalványt venni drága és van, aki 200 ezer forintért vesz karácsonyi ajándékot. Ebben a kérdésben tehát általánosságban nem igazán lehet igazságot hirdetni. Ami viszont tény: az MNB határozott törekvése, hogy a szerződések átláthatóbbak, és olcsóbbak legyenek. Ezért is jöttek létre az etikus élet-; és nyugdíjbiztosítások. A TKM értékek (amelyek egy szűk szegmens számára mutatják meg a költségeket) jelentősen csökkentek. Viszont mindig ár-érték arányban kell vizsgálódnunk. Autót sem úgy veszünk, hogy melyik a legolcsóbb, hanem kinézünk egy kategóriát és ott próbálunk a lehető legjobb járműhöz hozzájutni. Valahogy így érdemes a nyugdíjbiztosításokat is szemügyre venni. A költségek, a rugalmasság, a befektetési lehetőségek, a plusz szolgáltatások, vagy akár a nyugdíjkorhatár fixálását mind figyelembe kell venni.

Tárgyaljunk őszintén!

Nagyon sok rosszat lehet olvasni az interneten a nyugdíjbiztosításokról. Jellemzően olyan oldalakon, amelyek más szeretnének értékesíteni (oktatás, értékpapír számla, stb.). Sok helyen szuper dolgokat lehet olvasni, ők jellemzően nyugdíjbiztosítást szeretnének értékesíteni. Mi a NoRisk-nél a középutat valljuk. Beszéljünk tényszerűen a nyugdíjbiztosításokról, és derüljön ki minden jó és rossz tulajdonsága. Ha Önnek ár-érték arányban megfelel, akkor tudunk segíteni, hogy így gyűjtsön idős korára. Amennyiben nem tetszik Önnek, akkor más után nézünk. Nekünk az a fontos, hogy Ön valamilyen formában készüljön a nyugdíjas évekre. Ha elégedett velünk az mind erkölcsileg, mind anyagilag nekünk is megfelel, így lehetünk mind nyertesei ennek az együttműködésnek. Jelentkezzen itt nálunk egy személyes tanácsadásra, és tegyen próbára minket! Felkeressük Önt, és olyan őszinte beszélgetésben lesz része, amelyet máshol biztosan nem tapasztalt.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.