Pénzügyi tanácsok

Pénzügyi tanácsok

Pénzügyi tanácsok

A pénzügyi tanácsadók elsődleges feladata, hogy Önt tanácsokkal lássa el. Amikor szüksége van konkrét pénzügyi termékekre, akkor nyilván erről kell tárgyalni, de fontos, hogy ne csak ennyiben merüljön ki a kapcsolatuk. Mi most eleget teszünk ennek az elvárásnak, és 3 gyakorlatias pénzügyi tanácsot osztunk meg Önnel:

Építsünk ki vésztartalékot!

Amint elkezdünk dolgozni, az első, és talán legfontosabb feladatunk az, hogy megfelelő összeget különítsünk el a váratlan kiadások fedezésére. Ezt a lépést nem szabad kihagyni, hiszen ha váratlanul elromlik az autónk, vagy a mosógép, akkor ez akár több százezer forintunkba is fájhat, amelyet nem személyi kölcsönből kéne fedezni.

A vésztartalék ajánlott mértéke 3-6 havi keresetünknek felel meg, amely bőven elegendő.

A tudatos vásárlás sok pénzt érhet

Már azzal is havi tízezer forintokat spórolhatunk, ha nem naponta vásárolunk a hozzánk legközelebb eső boltban otthonra, hanem egy hónapban 2-szer koncentráltan megvesszük a szükséges dolgokat. Nyilván a romlandó ételeket gyakrabban, de egy-egy nagybevásárlással jelentős pénzt spórolhatunk meg.

A tudatos vásárláshoz tartozik az irodai étel-, és italfogyasztás is. Manapság egy ebéd nagyjából ezer forintba kerül. Ha egy héten csak kétszer otthonról hozunk magunknak ételt (ami biztosan finomabb is), már megspóroltunk egy hónapban 8 ezer forintot.

Italvásárlásnál is jobb, ha egyszerre veszünk egy 2-25, literes kiszerelésű üdítőt, mintsem napi 3-4-szer kiugrunk a boltba, és fél literenként szerezzük be. Akár napi 500 forintokat is érhet, ha ezt betartja.

Az előrelépés záloga a megtakarítás

Mindenki azért kezd el dolgozni, hogy anyagi javakat szerezzen magának, és kényelmes élete legyen. Beszélhetünk autóról, lakásról (házról), gyermekvállalásról ezeket csak akkor tudjuk megvalósítani, ha (a vésztartalékon felül) pénzt spórolunk meg, vagyis megtakarítunk.

A különböző céloknak más-más pénzügyi megtakarítási formák lesznek az ideálisak. Fontos, hogy már a pályakezdésünkkor pontosan határozzuk meg a céljainkat, és ehhez igazítsuk a megtakarításainkat. Egy példával szemléltetve:

Ha mindenáron a lakás az elsődleges célunk, és minél hamarabb, akkor szinte biztosan egy lakáskasszát kell választanunk, de ettől még nem felejthetjük el a hosszú távú célokat, mint például a nyugdíjhiány pótlása. Ezeknek az összehangolása a feladata egy jól képzett pénzügyi tanácsadónak, és cégének.

A tanács akkor ér valamit, ha megfogadjuk

Ezzel a 3 gyakorlatias tanáccsal az ideális pénzügyi tervezésre adtunk tippeket. A vésztartalék, a tudatos vásárlás, és a megtakarítás is éves szinten nagyon sok pénzt hozhat a konyhára, ha tudatosan alkalmazzuk a fent említett technikákat. Számos hasonló pénzügyi tanács van még, amely Önnek is hasznos lehet, ezért töltse ki az alul található űrlapot! Pénzügyi szakértőnk felkeresi Önt, és ilyen, illetve ehhez hasonló valódi pénzügyi tanácsokkal segíti Önt majd élete során!


    (*) kötelezően kitöltendő mezők
    Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.