SFDR közlemény

Tájékoztatás az SFDR rendelettel kapcsolatosan!

 

A 2021. március 10-én hatályba lépő- a Felügyeleti jogkört gyakorló MNB iránymutatása alapján- „A pénzügyi szolgáltatási ágazatban a fenntarthatósággal kapcsolatos közzétételekről szóló 2019/2088 számú EU rendelet” (továbbiakban SFDR) a biztosítási alapú befektetési termékeket értékesítő független biztosításközvetítőket is érinti, amennyiben 3 főnél több közvetítővel tevékenykednek. Ezt az érintettek kötelesek honlapjukon megjelentetni!

A NoRisk Pénzügyi Zrt független alkuszként, 3 főnél több közvetítővel tevékenykedik. Az Ügyfeleivel kötött megbízási szerződés alapján a Megbízója érdekeit képviselve jár el.

 

A fenntarthatósági követelmények figyelembevételéről szóló, szerződéskötést megelőző tájékoztatás a 2019/2088 számú EU rendelet (SDFR) alapján:

A biztosítási alapú befektetési termékek kapcsán az Európai Unió 2019/2088 számú (SFDR) rendelete előírja a független biztosításközvetítők részére, hogy nyújtsanak tájékoztatást arról, figyelembe veszik-e a tanácsadás során a fenntarthatósági kockázatokat. Tanácsadási tevékenységünk lényege a piacon fellelhető biztosítói megoldások Ügyfelünk felé történő érthető és összevethető bemutatása. A fenntarthatóság elemzése (álláspontunk szerint) a biztosítási terméket kínáló biztosító társaságok erre feljogosított és megfelelő szakértelemmel rendelkező belső vagy külső partnereinek a feladata. Ők jogosultak és kötelesek ezt megítélni és ezzel kapcsolatos információkat közölni a szerződés megkötését megelőzően.

Társaságunk az Ügyfelek tájékoztatása során kizárólag a biztosítók egyes befektetési termékeinek SFDR nyilatkozatát vizsgálja abban az összefüggésben, hogy a biztositó adott terméke esetében figyelembe veszi vagy sem a fenntarthatósági kockázatokat, illetőleg hogy erre nem közölt információkat.

 

Tisztelettel:
NoRisk Pénzügyi Zrt